Aydan Şener Kimdir?

Manken | Oyuncu | 0 yorum

Aydan Şener Kimdir

Aydan Şener (d. 1 Mart 1963, Kilis), Türk manken, film ve televizyon aktrisi ve 1981 Türkiye güzeli.
1963 yılında Kilis'te doğdu. Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da tamamladı. 1981 yılında Türkiye güzeli seçildi. Aynı yıl Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında "Küçük Ağa" televizyon dizisi ile birlikte oyunculuk yaşamına başladı. 1988 yılında Ecem adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 1991'de eşi Ayhan Akbin'den ayrıldı. Bir daha evlenmedi. Aydan Şener, Suzan Avcı'nın yeğenidir.

Filmografisi

Bay Alkolü Taktimimdir (1981) TV dizisi
Küçük Ağa (1983) TV dizisi
Çalıkuşu (1986) TV dizisi
Utanç Yılları (1987)
Yeniden Doğmak (1987) TV dizisi
Samanyolu (1987) TV dizisi
Fatih-Harbiye (1990) TV dizisi
Yol Palas Cinayeti (1991) TV dizisi
İki Kız Kardeş (1992) TV dizisi
Hayatın İçinden (1993) TV dizisi
Sevgi Oyunu (1994) TV dizisi
Gül ve Diken (1995) TV dizisi
Gölge Çiçeği (1995) TV dizisi
Zühre (1996) TV dizisi
Ay Işığında Saklıdır (1996)
Bir Aşkın Bittiği Yer (1996)
Tutku (1996) TV dizisi
Nefes Alamıyorum (1996) TV dizisi
Yüzleşme (1996)
Ah Nalan Ah (1997)
Nice Yıllardan Sonra (1997)
Hüznün Yüzü (1997) TV dizisi
Sakin Kasabanın Kadını (1997)
Hicran (1999) TV dizisi
Güvercin (1999)
Aşk Aynı Adreste (2000)
Kumru (2000)
Yarın Geç Olmayacak (2000)
Oyun (2001)
Ankara Yollarında (2002)
Öyle Bir Sevda ki (2002) TV dizisi
Mühürlü Güller (2003) TV dizisi
Beni Bekledinse (2004)
Masum Değiliz (2005) TV dizisi
Evimin Erkeği (2007) TV dizisi
Fikrimin İnce Gülü (2007) TV dizisi
Sürgün Hayatlar (2008) TV dizisi
Kırmızı Işık (2008) TV dizisi

11125 görüntüleme

Yorum YapYorumunu Paylaş

Facebook Hesabınla yorum yapabilirsin

Aydan Şener hakkında yorumunuzu paylaşın