Ergenekon savcısı İstanbul Başsavcı Vekili oldu

1 yorum

HSYK kararnamesiyle Ergenekon Savcısı Turan Çolakkadı İstanbul Başsavcılığı görevine getirilirken özel yetkili Ergenekon savcısı Zekeriya Öz de İstanbul Başsavcılığı Başkanvekilliği'ne getirildi. Ergenekon soruşturmasına bundan sonra savcı Fikret Seçen'in bakması bekleniyor.

ÖZ: BÖYLE BİR KARAR BEKLEMİYORDUM
Öte yandan savcı Öz'ün özel yetkileri de kaldırıldı.. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Zekeriya Öz, 'Böyle bir karar beklemiyordum' dedi.

Başsavcı Vekilliği'ne getirilen Öz'ün 'özel yetkileri' kaldırıldı. Öz'ün Ergenekon davasına bakmaya devam edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

ÇOLAKKADI İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI OLDU
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yayınladığı 128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren adli yargı kararnamesi ile Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten Turan Çolakkadı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Çolakkadı, artık Beşiktaş Adliyesi'nde değil, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde görev yapacak.

Zekeriya Öz ile birlikte Başsavcı Vekilliği'ne getirilen isimler, Fikret Seçen, Ali Güngör ve Poyrazköy Davası'na bakan Ercan Şafak....

İlhan Cihaner Erzincan Başsavcısı iken Cihaner soruşturmasında özel yetkisi alınan Tarık Gür Kastamonu Başsavcılığı'na getirildi.

Kaynak: En Son Haber    473 görüntüleme

Detaylı Biyografisi »

Bu haber hakkında yorumunuzu paylaşın