Genelkurmay’dan tarihi karar

0 yorum

YANLIŞ DEĞERLENDİRMELERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN
Genelkurmay Başkanlığı, bir ilke imza atarak şehit olan askerlerle ilgili ailelerin soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve yapılan yanlış değerlendirmelerin önüne geçmek için şehit ailelerini bilgilendirme uygulaması başlattı.

VATAN’a konuşan Genelkurmay kaynakları, olayın bütün Silahlı Kuvvetler sathında devam edeceğini ifade ederek, “Bu uygulamayla öncelikle ailelerin kafasındaki soru işaretleri giderilecek ve bu konuda yapılan yanlış yorumların da önüne geçilmiş olacak” dedi. 

Uygulamayla, öncelikle kaza ve olayın meydana geldiği kuruma ailelerinin davet edileceğini belirten yetkililer, şu bilgileri verdi,“Ailenin daveti kabul etmesi durumunda, aile o birlikte misafir edilecek. Aileyi konaklama, iaşe konusunda mihmandar heyet karşılayacak. Ayrıntılı olarak aileye bilgilendirme yapılacak. Emniyetle ve kaza önlemeye yönelik alınan tedbirlerin neler olduğu aileye ifade edilecek. Aile süreç ile ilgili olarak yasal ve idare konularda tam ve eksiksiz bilgilendirilecek. Bilgilendirme adli soruşturmayı etkilemeyecek düzeyde yapılacak. Aile, olayı birlik komutanının kendisinden de dinlemiş olacak.”

Org. Koşaner emir verdi
Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’in emri üzerine başlatılan uygulama ilk olarak Şemdinli’de hayata geçirildi. Jandarma’nın bu olayla ilgili yayımladığı bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: “Şehit olan Jandarma Er Murat Kaya’nın aile mensupları (annesi, amcası ve dayısı), 20-21 Aralık 2010 tarihlerinde Hakkari’ye götürülmüşler ve Şemdinli-Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı’nda olayın oluş şekli hakkında bilgilendirilmişlerdir. Ayrıca, ailenin, karakolda görevli diğer erbaş-erler, görgü tanıkları ve soruşturmayı yürüten askeri savcı ile de görüşmesi sağlanmıştır.” 

Kaynak: En Son Haber    271 görüntüleme

Detaylı Biyografisi »

Bu haber hakkında yorumunuzu paylaşın