İdil Fırat Kimdir?

Sinema - Tiyatro | 0 yorum

İdil Fırat Kimdir

İdil Fırat Türk sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu.

5 Kasım 1972 tarihinde Ankara'da doğan İdil Fırat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ,Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünde eğitim aldı. Ardından İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosunda çalıştı. Yüzleşme, Dikkat Bebek Var, Ayrılsak da Beraberiz, Aşk ve Gurur, 90-60-90', Deli Yürek ve Zerda gibi televizyon dizilerinde oynadı. Ayrıca Kolay Para, Gülüm, Vizontele Tuuba, G.O.R.A ve Münferit gibi çeşitli sinema filmlerinde rol aldı.

Filmografi
Rüzgar Gülü (1999)
Ayrılsak da Beraberiz (1999)
Yüzleşme (1999)
Deli Yürek (1999)
Oyun Bitti (2000)
Evdeki Yabancı (2000)
90-60-90 (2001)
Gülüm (2002)
Zerda (2002)
Kolay Para (2002)
Aşk ve Gurur (2002)
Bir İstanbul Masalı (2003)
Vizontele Tuuba (2003)
G.O.R.A (2003)
Karım ve Annem (2004)
Canın Sağolsun (2005)
Seher Vakti (2005)
Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar (2006)
Köprü (2006)
Münferit ((2007)
Kalpsiz Adam (2008)

6500 görüntüleme

Yorum YapYorumunu Paylaş

Facebook Hesabınla yorum yapabilirsin

İdil Fırat hakkında yorumunuzu paylaşın